Charlottenberg

Når norske priser på matvarer og andre produkter er blandt verdens høyeste, er det ikke rart at nordmenn handler for flere milliarder av kroner i Sverige hvert eneste år. Grensehandelen i Sverige ser ikke ut til å avta, og det dukker opp stadig nye butikker og kjøpesentere. Charlottenberg er et av disse stedene som ligger strategisk til ved norskegrensen. Det lille tettstedet med rundt 2000 innbyggere får daglig besøk av nordmenn som vil spare penger på matvarer og andre produkter.

Charlottenberg ligger rett etter grensen til Sverige ved riksvei 2, og er kun 50 minutter fra Kongsvinger, og 2 timer fra Oslo med bil (eller med Harrybussen).

Det er et lite tettsted, med et stort kjøpesenter fra Thon gruppen, samt flere andre rimelige butikker. Regionen er i ferd med å markere seg som en av de med lavest arbeidsledighet i Sverige, og det er planer for å bygge ut langt flere butikker i området i de kommende årene. Dette skaper hundrevis av nye arbeidsplasser, som også kommer til å tilrekke norske arbeidstagere og ny boligbygging.

Thon shoppingcenter i Charlottenberg har pr. høsten 2013 omtrent 60 butikker og restauranter. Kjøpesenteret er nylig utvidet med 6000 m² ekstra. Det er samtidig under bygging det som skal bli Nordens største matbutikk, som skal fylle hele 15.000 kvm!

Aktuelle tilbud i Charlottenberg